Září v závodním tempu

První zářijový víkend se 3. 9. konal OŽ ve Žďárském potoce, naše účast byla vysoká, 31 zástupců Severky, z toho 12 na stupních vítězů 🙂

Ve středu 6. 9. se konal mimořádně atletický trénink s Vojtou Králem za účasti 13 dětí.

České akademické hry se konaly 5. a 6. 9. v Olomouci a okolí, zúčastnili se dva studenti Jáchym Seidenglanz a Jindra Beneš, ve sprintu a na krátké trati se na 25. a 26. místě umístil Jindra.

O víkendu 9. a 10. 9. se konal Český pohár a žebříček A, poblíž Hradce Králové v Býšti, za účasti 7 našich závodníků, v sobotu se Vojtěch Král umístil 3. v elitě mužů, v elitě žen se Anička Fürstová (dříve Štičková) a Lenka Petrželová (dříve Poklopová) umístily shodně na 15. místě. V nedělním závodě na klasické trati nejlepšího umístění dosáhl Jindra Beneš v H20A 7. místo a Anička Fürstová byla 8. v elitě žen.

Žebříčku B Morava se zúčastnilo 11 běžců Severky, závody se běžely poblíž polských hranic v opavském regionu. Na mapě Rýhy u obce Píšť bylo dosaženo několika pěkných výsledků a uzavřen žebříček. Eliška Zaoralová v D16B skončila celkově 3. a vyběhla si licenci A, blahopřejeme 🙂 Matěj Heiser v H14B obsadil 13. místo, potvrdil si licenci B. Ve veteránských kategoriích se na 3. místě ve svých kategoriích umístily Zdenka Králová a Iveta Ostřanská, Josef Ostřanský skončil 1. a Jurka Valenta 4.

Mistrovství ČR na krátké trati, 16. a 17. 9., pořádá brněnský klub na Vysočině, zúčastní se 7 dospělých a 1 dorostenka. V sobotu 16. 9. se koná i, běží se dva závody, dopoledne v Olšanech krátká trať, odpoledne v Bludově sprint.

Víkend 23. a 24. 9. je štafetový, Tesla Brno pořádá Český pohár štafet ve Vranově u Brna, Severka bude mít zástupce v kategoriích dospělých i dorostenců. V sobotu 23. 9. se zároveň poběží závod , pořádá klub z Kroměříže ve Zdislavicích.

O státním svátku 28. 9. se poběží MČR v knock out sprintu, místo konání Písek, zúčastní se dospělí, mezi nimi i Tereza Janošíková a Vojtěch Král.

Poté se závodníci přemístí do Opavy, o víkendu 30. 9. a 1. 10. se tam koná MČR ve sprintu a sprintových štafetách, Severka tradičně bude bojovat o přední místa. OŽ v sobotu 30. 9. bude pořádat Ptení.