MS v LOB se koná od 21. do 27. ledna

Tento týden se v rakouském Ramsau am Dachstein koná MS v LOB. Svátek lyžařského orienťáku, který se koná jednou za dva roky, zahájí v úterý sprint, ve středu a v pátek bude pokračovat stíhačkou a krátkou tratí a v sobotu MS zakončí smíšené sprintové štafety dvojic. Na MS bude Severku reprezentovat Petr Horvát, pro kterého je to již 6. MS v kariéře. Nejlepší individuální výsledek si připsal na sprintu v roce 2019 ve Švédsku – 14. místo. Konkurence bude letos početná a silná, avšak ani Petr nenechal nic náhodě a na sněhu tuto zimu odtrénoval již 2000 km, tak držte palce! Web MS: 

Petr se připravoval na sněhu již od poloviny října díky stáži ve finské Lappeenrantě. Na začátku prosince absolvoval s českým týmem týdenní mapové soustředění v Laponsku – na úvod se jel WRE závod na krátké trati, kde bral jako nejlepší Čech 6. místo.

Víkend před Vánoci se Petr zúčastnil první části nominačních závodů na lednové MS. Prodloužený sprint vyhrál a v závodě na 15 km skončil o 9 vteřin druhý. Nominační závody pokračovaly první víkend v lednu na Jizerce na předem známé trati simulující podmínky LOB. V sobotním závodě na 7 km skončil pátý a v nedělním závodě na 12 km dojel druhý. Petr si tak s přehledem zajistil přímou nominaci na MS z 1. místa nominačního žebříčku, který tvořil součet časů všech čtyř NZ.

V rámci závěrečné přípravy na MS se Petr druhý lednový víkend zúčastnil WRE závodů pořádaných při akademickém MS v LOB ve švýcarském Lenzerheide s kvalitní konkurencí závodníků z 12 zemí. Ve sprintu skončil na 6. místě, 22 vteřin za bednou. V závěru stíhačky se zbytečně vyhýbal potoku, což ho sesadilo z čela skupinky finišující o páté místo a musel se spokojit se 7. místem 35 vteřin za bednou. V závodě s hromadným startem skončil opět na 7. místě. Třetí lednový víkend Petr reprezentoval Severku na mistrovství Rakouska na krátké trati v Abtenau, kde obsadil 4. místo.

Pro další informace navštiv repreweb: http://team.ski-o.cz