Srpen

OWC , světový pohár v OB, se běžel v domácích skalnatých terénech v okolí České Lípy. V dresu s názvem Czechia startovala Terka Janošíková a po zranění i Vojtěch Král. Sprint v centru České Lípy, byl tricky a pro část startovního pole i mokrý a klouzavý, závodníci nesměli použít boty s hřeby. Terka se bojovným výkonem dostala na 9. místo, Vojtěch skončil v polovině startovního pole (120 účastníků). Sprintové štafety přinesly českým barvám stříbrnou radost, svým pověstným finišem se o to zasloužila Terka. Vojtěch a jeho štafeta CZE 3 doběhli na 23. místě. Po dni volna nastoupili závodníci na trať middle, Terka uspěla krásným 6. místem, Vojtěch skončil v první třetině závodníků, 41. Nedělní klasickou trať, long, běžela jen Terka, 16. místo na závěr náročného programu. V průběžném pořadí světového poháru je zatím na 13. místě. Držíme palce do závěrečného kola SP, které se běží na podzim v Itálii.

Doprovodných závodů OWC, KWAK Czech O Tour, se zúčastnilo několik našich členů, zaběhli si v terénech jako světová špička, na stupně se dostal 3. místem v jedné etapě Tomáš Pospíšil v H14B 🙂

Rumpál, luhačovické 3 denní závody, v podhůří Bílých Karpat se líbily 15 členné skupině našich účastníků, na stupně se dostali Ostřanští Josef a Iveta ve veteránských kategoriích, v D21 si 3. místo vyběhla s novým příjmení Lenka Petrželová, dříve Poklopová.

Václav Král je tradičním účastníkem dálkového běhu Hostýnská 8 (12. 8.), 65 km s převýšením 3000 uběhl za 9 hod. a 8 minut, ve své kategorii obsadil 17. místo.

Soustředění v Kunčicích od 21. do 26.8. se zúčastní téměř 40 účastníků, čekají nás kupky, kopce a náročné terény, koloběžky a výlety 🙂

Konec srpna je plný vícedenních závodů, CVČ, Interkompas, West Cup, PP, zúčastní se jednotlivci.

PŘIHLÁŠKY na podzimní žebříčky začínají již 27.8. !!!